eResepti

Selko-tunnus

Aikaisemmin lääkäri laati ja allekirjoitti lääkemääräyksen paperille. Nyt hän tekee saman tietokoneella ja tallentaa reseptin valtakunnalliseen tietokantaan, eli Reseptikeskukseen. Sielät näkyvät kaikki lääkitystietosi, joista on tehty eResepti. Voit asioida terveydenhuollon yksikössä tai apteekissa eri puolilla Suomea ja tietokannasta löytyy aina ajan tasalla olevat tiedot lääkkeistäsi.

Saat lääkäriltä potilasohjeen, jossa kerrotaan, mitä lääkettä hän on sinulle määrännyt. Tämän jälkeen voit hakea lääkkeet apteekista. Muista ottaa Kela-kortti mukaan apteekkiin!

Jos et itse pääse hakemaan lääkettä, joku voi tehdä sen puolestasi. Puolestasi asioivalla ihmisellä täytyy olla mukana lääkärin sinulle antama potilasohje. Toinen vaihtoehto on, että hänellä on mukanaan Kela-korttisi ja tieto haettavasta lääkkeestä. Näin hän osoittaa, että hänellä on oikeus noutaa lääke apteekista.

Voit pyytää eReseptin uusimista apteekista tai terveydenhuollosta.

Jos olet täysi-ikäinen, voit katsoa omia reseptitietojasi internetin Kanta-palvelussa. Tarvitset kirjautumista varten omat verkkopankkitunnukset tai sähköisen henkilökortin.