COVID-tilanne Satakunnassa 14.6.2020

Satakunnassa on viikonloppuna todettu yksi uusi COVID-19 tapaus, kyseessä on edellisen tapauksen aiemmin karanteeniin asetettu lähikontakti.

Yhteensä Satakunnassa on nyt diagnosoitu 56 varmistettua COVID-19-tapausta.

Osastohoidossa on edelleen yksi potilas.

Uusi löydös oli varsin odotettu, sillä kyseessä on perjantaina diagnosoidun ulkomailla tartuntansa saaneen henkilön karanteeniin asetettu lähikontakti. Tartunnanjäljitys on tehty ja kolme henkilöä on asetettu karanteeniin tämän uuden tapauksen takia.  Löydökseen ei arvioida liittyvän laajempaa leviämisen riskiä.

Aiemmin viime viikolla todetun potilaan tartunnanlähde ei sen sijaan ole selvinnyt. Uusia tapauksia kyseiseen Porin seudulla saatuun tartuntaan liittyen ei kuitenkaan ole diagnosoitu. Tapauksen vuoksi 17 henkilöä on edelleen karanteenissa.

Tapaukset ovat hyvä muistutus siitä, että COVID-19 infektiota saattaa olla liikkeellä myös Satakunnassa ja on tärkeää, että kaikki lievästikin oireilevat hakeutuvat testiin. Mikäli sinulla on COVID-19 infektioon viittaavia oireita, voit tehdä oma olo -testin tai voit olla yhteydessä omaan terveyskeskukseesi testiin pääsemiseksi. Viikonloppuna testejä tehdään myös Satasairaalan Drive In pisteessä. Sen sijaan oireettomia henkilöitä ei ole syytä tutkia. Näytteen avulla ei voida poissulkea altistumista COVID-infektiolle.

On tärkeää edelleen huolehtia asianmukaisista hygieniatoimista ja turvaväleistä. Tavoitteena on pitää COVID-19 sammutettuna Satakunnassa.