Ensihoidon kenttäjohtaja Katri Laaksonen tuomaroi Taitaja-finaalissa

Ensihoidon kenttäjohtaja Katri Laaksonen Satasairaalasta tuomaroi Taitaja2022 –tapahtuman turva-alan finaalissa. Hänen erikoisalueensa on pelastustoiminta ja kilpailussa hänen arvioimansa moduuli on ensiapu ja alkusammutus.

Turvallisuusvalvojiksi opiskelevat nuoret ympäri Suomea ovat saapuneet koettelemaan osaamistaan ammatillisen koulutuksen suurtapahtumaan Poriin. Kaikki finaaleihin päässeet kilpailijat ovat jo omalla alallaan valioluokkaa ja kahdeksan parasta ovat kilpailleet jo kouluissaan semifinaaleissa.

- Kolmen päivän haastavan kilparupeaman kilpailutehtävät pohjautuvat turvallisuusalan perustutkinnon kiitettävä tason vaatimuksiin, Laaksonen sanoo.

Lajin tehtävät perustuvat turvallisuusalan perustutkintoon, jonka ammattinimike on turvallisuusvalvoja. Työpaikka voi löytyä monenlaisilta aloilta. Satasairaalassa työskentelee vartijoita tiiviissä yhteistyössä hoitohenkilöstön kanssa esimerkiksi päivystyksessä.

Laaksonen on pätevöitynyt tuomaripestiinsä yli 20 vuoden kokemuksellaan ensihoidosta Satakunnan pelastuslaitokselta ja Satasairaalasta.

– Ennen ensihoidon kenttäjohtajan työuraa olin jo mukana vapaapalokuntatoiminnassa ja VPK:ssa toimin edelleen. Minulla on ammatillisen opettajan pedagoginen pätevyys, sekä lisäksi olen ensiapu- ja simulaatiokouluttaja, Laaksonen kertoo.

Turvallisuusala koostuu yhteiskunnan perusturvallisuuden ylläpitämiseksi toteutettavista viranomaistoiminnoista, yritysten, julkisyhteisöjen ja järjestöjen turvallisuustoiminnoista sekä yksityisen turva-alan palvelu-, asiantuntija- ja turvasuojaustoiminnasta.

Tuomaristo ratkaisee kilpailijoiden paremmuusjärjestyksen kilpailussa määrittämällä pisteet jokaiselle kilpailijalle. Kilpailusuoritusta arvioidaan päivittäin, lopullisista arviointikriteereistä päättää lajin tuomaristo.

Katri Laaksonen tuomarin tehtävissä
Ensihoidon kenttäjohtaja Katri Laaksonen arvioi kilpailusuorituksia pelastustoiminnan ensiapu- ja alkusammutustehtävien osalta.

 

Mikä on Taitaja-tapahtuma?

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1988. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka luovuttaa järjestämisoikeuden vuosittain jollekin ammatilliselle koulutuksen järjestäjälle.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova vastaa ensimmäistä kertaa yhteistyössä Sataedun kanssa nelipäiväisen yleisölle avoimen suurtapahtuman järjestelyistä.

Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa.

#satasairaala #töihinsatasairaalaan #ensihoito #alkusammutus #taitaja2022 #turvapalvelu #työniloa