Ermo Haavisto valittiin Satakunnan sairaanhoitopiirin johtajaksi

Lääketieteen lisensiaatti, MBA Ermo Haavisto, 63, on valittu Satakunnan sairaanhoitopiirin johtajaksi ensi vuoden alusta alkaen. Sairaanhoitopiirin yhtymävaltuusto päätti asiasta äänestyksen jälkeen.

Haavisto sai vaalissa 147 ¾   ääntä ja Harri Hagman 36 ¼ ääntä. Haavisto on lääketieteen lisensiaatti, anestesiologian erikoislääkäri, sekä suorittanut sosiaali- ja terveysjohtamisen MBA-tutkinnon.

Haavisto on toiminut Satakunnan sairaanhoitopiirin määräaikaisena johtajana maaliskuusta 2018 alkaen, jolloin sairaanhoitopiirin pitkäaikainen johtaja Ahti Pisto jäi eläkkeelle. Haavisto siirtyi sairaanhoitopiirin johtajan tehtävään Satakunnan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin tehtävästä. Satakunnan sairaanhoitopiirin palvelukseen Haavisto on tullut vuonna 2015 Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymästä (Carea), jossa hän toimi muun muassa johtajaylilääkärinä.

– Jatketaan yhdessä työtä satakuntalaisten potilaiden parhaaksi, Haavisto sanoi valtuuston kokouksessa.

Yhtymävaltuuston puheenjohtaja Arja Laulaisen mukaan Ermo Haaviston johdolla yhteistyö kuntien kanssa on toiminut hyvässä yhteistyössä ja jatkuu varmasti yhä tiiviimpänä sote-valmistelun edetessä.