Harjavallan Kuparikiekon ja Paimion Kiekkoseuran välisessä jääkiekko-ottelussa epäillään tapahtuneen koronavirustartunta

Tiedote 5.11.2020 kello 21.00

Tänään Porissa todettiin koronaviruksen aiheuttama infektio, jonka selvittelyssä kävi ilmi, että tartunta on todennäköisesti saatu lauantaina 31.10.2020 Harjavallassa pelatusta ottelusta Harjavallan Kuparikiekon ja Paimion Kiekkoseuran välillä. Kyseessä on jääkiekon toisen divisioonan ottelu, joka pelattiin Harjavallassa. Epidemiologinen tilanne huomioiden epäillään tartunnan olevan peräisin Varsinais-Suomesta.

Yhteistyössä Harjavallan kuparikiekon, Satasairaalan ja Paimion kunnan tartuntatautiviranomaisten kanssa päädyttiin siihen, että molempien joukkueiden pelaajat testataan tartunnanlähteen selvittelemiseksi ja tartuntaketjujen katkaisemiseksi.  Testit pyritään toteuttamaan huomisen aikana, jotta voidaan selvittää, voivatko joukkueiden pelit jatkua. Pelaajat jakautuvat useammalle paikkakunnalle.

Tartuttavuusaikana potilaan kanssa lähikontaktissa olleet henkilöt on Porin tartuntatautiviranomaisten toimesta määrätty 10 vuorokauden karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä lukien. Tätä karanteenia ei voida lyhentää testaamalla.

Huomenna noin kello 17.00 julkaistaan tarkemmat tiedot alueellisesta tilanteesta. Satakunta on edelleen perustasolla.