Koko Satakunnassa voi nyt varata ajan koronarokotukseen kaikki 16 vuotta täyttäneet ja 12-15-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat

Tiedote 30.6.2021 kello 9:10

Koronavirusrokotukset ovat edenneet hienosti Suomessa ja Satakunnassa. Satakunnassa on THL:n tietojen mukaan rokotettu yhdellä rokotteella 59,6 % väestöstä ja 20,0 % väestöstä on saanut myös toisen annoksen. Kaikki ikäryhmät yli 55-vuotiaissa on rokotettu yli 80 %:n kattavuudella ensimmäisen annoksen osalta. Rokotuksiin on siis hakeuduttu tähän mennessä erittäin hienosti, siitä iso kiitos.

Rokotuksissa on nyt Satakunnassa päästy vaiheeseen, jossa kaikissa kunnissa kaikki 16 vuotta täyttäneet ja 12-15-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat voivat varata ajan koronarokotukseen. Annettavissa olevat rokotemäärät tällä ja ensi viikolla ovat suuret ja rokotusten ensimmäisiä annoksia on mahdollista antaa suurelle osalle niitä haluavista. Aika rokotukseen kannattaa varata heti.

Käytössä olevat rokotteet suojaavat jo ensimmäisen annoksen jälkeen melko hyvin vaikeaa tautimuotoa vastaan. Toisen annoksen jälkeen suoja myös lieväoireista tautia kohtaan on hyvä ja riski taudin eteenpäin levittämiseen vähenee huomattavasti. Toinen rokoteannos myös pidentää rokotteen antamaa suojaa. On siis erittäin tärkeää ottaa myös toinen rokote ajallaan.

Myös nuoria ikäryhmiä kannustetaan hakeutumaan rokotuksiin. Covid-19-tauti voi olla osalle nuoristakin ihmisistä vaikea ilman rokotuksia. Lievemmässäkin taudissa oireet voivat joskus kestää taudin jälkeen pitkään. Pystyt rokotteet ottamalla suojaamaan itsesi lisäksi myös perhettäsi, ystäviäsi ja harrastuskavereitasi. Matkustaminen helpottuu rokotustodistuksella. Hyvä rokotuskattavuus antaisi mahdollisuuden välttää rajoitustoimia vaikkapa harrastuksissa ja opiskelussa syyskaudella.

Pitkään odotettu tilanne, jossa kaikki halukkaat rokotettaviin ryhmiin kuuluvat voivat saada koronarokotuksen on nyt täällä. Tartutaan tilaisuuteen ja pidetään Satakunta syksylläkin auki!