Koko Satakunta on epidemiologisesti perustasolla, sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita

Tiedote 8.6.2021 kello 9.44

Kuten alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän (ATTR) kokouksessa viime viikolla 1.6.2021 ennakoitiin, Satakunta on nyt kokonaisuudessaan siirtynyt perustasolle.

Sairaanhoitopiirin omien tarkkojen lukujen perusteella ilmaantuvuus 24.5. – 6.6.2021 oli 12,1/ 100 000 asukasta / 14 vrk. Positiivisten näytteiden prosenttiosuus on noin 0,6 % ja tartunnanlähteet ovat hyvin selvillä. Sairaalakuormitusta ei koronaviruksen vuoksi ole. Osastohoidossa ei tällä hetkellä ole koronavirusta sairastavia potilaita.

Vielä viime viikolla Rauma ja Eura olivat kiihtymisvaiheessa, mutta nyt Rauman ilmaantuvuus on laskenut tasolle 15,4 / 100 000 asukasta / 14 vrk (6 tapausta) ja Euran 17,4 (2 tapausta). Kokemäellä ei ole kahteen viikkoon todettu tapauksia enää lainkaan. Muutenkin Satakunnan tilanne on vakaa, Porissa kahden viikon ilmaantuvuus on 9,6. Eurajoella tapauksia on todettu kolme, mutta he ovat saman perheen jäseniä.

Muuntovirusten suhteen tilanne on ennallaan. UK-variantti eli uudelta nimeltään alfa-muunnos on edelleen Satakunnassa valtavirus. Uusia tapauksia Intian varianttivirusta eli delta-muunnosta ei ole todettu. Tiedossa on vain yksi varmistettu delta-virus tapaus ja siihen liittyen todennäköisesti kaksi saman matkaseurueen jäsentä.

ATTR kokoontuu seuraavan kerran 10.6.2021 virallisesti arvioimaan tilanteen kehitystä ja varotoimia. Raumalla kokoontumisrajoituksia pystytään tänään suunnitellusti lieventämään.

Noin viikon, kahden kuluessa nähdään, miten viime viikonlopun juhlinta vaikutti Suomessa epidemiologiseen tilanteeseen. Käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytöstä julkisella paikalla, kun turvavälejä ei pystytä pitämään on syytä edelleen huolehtia, mutta kaiken kaikkiaan kehitys näyttää kulkevan myönteiseen suuntaan, kun myös rokotukset etenevät hyvää vauhtia Satakunnassa.