Koronaepidemian paheneminen Satakunnassa näyttää olevan taittumassa, suositusten ja rajoitusten noudattaminen on tärkeää

Tiedote 14.12.2020 kello 18.00

Satakunnassa on todettu yhteensä 342 Covid-19 –tapausta. Luku on hiukan suurempi kuin tartuntatautirekisterissä, mutta vaatii vielä tarkastamisen, sillä mukana on joitakin jo aiemmin taudin sairastaneita henkilöitä.

Satasairaalassa tilanne on rauhallinen

Tänään kotiutettiin osastolta viimeinen COVID-potilas. Terveyskeskussairaaloissa on toipumassa neljä potilasta. Teho-osastolla ei ole hoidossa koronapotilaita.

Suositusten noudattaminen on avainasemassa

Tehdyt alueelliset rajoitukset ja suositukset sekä tehokas tartunnanjäljitys näyttävät Satakunnassa purevan. Tämä näkyy vähitellen laskevana ilmaantuvuuslukuna koko Satakunnassa. Erityisesti Pohjois-Satakunnan vaikea tilanne on paranemassa ja myös Rauman seudulla ilmaantuvuus on laskussa. Sen sijaan Porissa uusia tapauksia on ilmaantunut viikonlopun aikana.

Hiukan parantunut tilanne ei saa johtaa varotoimien herpaantumiseen, sillä kuten Pohjois-Satakunnasta nähtiin, tilanne voi hyvin nopeasti uudelleen huonontua. On meidän kaikkien vastuulla, että voimme viettää joulua terveenä ja ilman pelkoa terveydenhuollon tai tartunnanjäljityksen ylikuormittumisesta.

Avainasemassa on kaikkien meidän käyttäytyminen eli se, että voimassa olevat määräyksiä ja suosituksia noudatetaan. Lähikontaktien määrän rajoittaminen, etäisyyksien pitäminen, käsihygienian toteuttaminen ja laaja maskin käyttö julkisissa tiloissa ovat edelleen avainasemassa. On ilahduttavaa, että satakuntalaiset näyttävät ottaneen tilanteen vakavasti ja esimerkiksi kaupoissa maskien käyttö on nyt varsin kattavaa.

Alueellisia suosituksia punnitaan jälleen torstaina ja silloin pyritään julkaisemaa ohjeistukset, jotka ulottuvat joulun ja uuden vuodenvaihteen ylitse.