Piirun verran pienemmäksi -energiansäästökampanja käynnistyy

Käynnistämme Satasairaalassa Piirun verran pienemmäksi -energiansäästökampanjan. 

Kampanjan tavoitteena on kannustaa meitä kaikkia pohtimaan omaa energiakulutustamme työpisteillä, tarjota säästövinkkejä, säästää energiaa pienillä teoilla ja lisätä työyhteisömme energiatietoisuutta koko lämmityskauden ajan.

Ajatus energiansäästötoimista lähti liikkeelle kardiologi Juha Rummukaiselta, joka otti yhteyttä asiasta viestintä- ja markkinointiyksikköön.

− Olen vuosia katsellut kuinka sairaaloiden lukemattomissa huoneissa ja tiloissa, joissa ei ole toimintaa esimerkiksi viikonloppuisin ja iltaisin, palaa satoja valoja, tietokoneet ovat auki ja printterit päällä. Välillä meidänkin yksikössämme ultraäänikoneet ovat virrat päällä, vaikka kukaan ei niitä tarvitse. Pienistä puroista kertyy iso virta ja kaikki me voimme näihin vaikuttaa,  Juha Rummukainen pohtii.

Satasairaala osallistuu myös valtakunnalliseen Astetta alemmas -energiansäästökampanjaan. Kampanjan tarkoituksena on kannustaa jokaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Tavoite on kaikille yhteinen kotona, liikenteessä ja työpaikoilla. Astetta alemmas on Motivan, Energiaviraston, työ-ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian ja ympäristöministeriön yhteistyökampanja koko lämmityskaudelle.

Kampanjat toteuttaa Satasairaalan tekninen keskus yhteistyössä viestinnän tiimin kanssa.  − Kuulumme KETS kuntien energiatehokkuussopimuksen piiriin, joten olemme tavallaan velvoitettujakin osallistumaan kampanjaan, Satasairaalan ympäristöinsinööri Maria Santikko kertoo.

Lisätietoja:
Ympäristoinsinööri Maria Santikko, puhelin 044 707 7743