Porissa alkaa röntgenhoitajakoulutus tammikuussa 2023

Porissa alkaa tammikuussa 2023 röntgenhoitajan AMK-tutkintoon johtava koulutus. Tutkinto-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK), Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) ja SataDiagin kanssa.

Porissa järjestetään nyt ensimmäistä kertaa TAMKin opetussuunnitelman mukainen röntgenhoitajakoulutus. Koulutuksella vastataan erityisesti alueelliseen työvoimatarpeeseen.

– Tarvitsemme lisää uusia alan osaajia Satakuntaan. Koulutuksen aikana TAMK, SAMK ja SataDiag tekevät tiivistä yhteistyötä sekä teoriaopintojen että käytännön harjoittelun osalta, lehtori Heli Mäkelä Satakunnan ammattikorkeakoulusta kertoo. SAMK on aikaisemmin kouluttanut bioanalyytikoita ja kätilöitä yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

Röntgenhoitajista on pulaa sekä Satakunnan alueella että valtakunnallisesti. Teknologinen ja lääketieteellinen kehitys luo jatkuvasti uusia mahdollisuuksia hyödyntää röntgenhoitajan ammattitaitoa, mikä lisää ammattiryhmän tarvetta.

– SataDiagissa haluamme omalta osaltamme ratkaista osaajapulaa tekemällä yhteistyötä koulutusorganisaatioiden kanssa. Meillä on pitkät perinteet yhteistyöstä ammattikorkeakoulujen kanssa, ja tartumme vallitsevaan osaajapulaan ripeästi ja ratkaisukeskeisesti, SataDiag kuvantamisen ylihoitaja Karoliina Lohikoski kertoo.

– Kouluttamisesta on hyviä kokemuksia varsinkin viime vuosilta, joina olemme kouluttaneet yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa röntgen- ja laboratoriohoitajia sekä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa bioanalyytikoita, Lohikoski jatkaa.

Harjoittelupaikkoja SataDiagissa

Tutkintoon kuuluvat ammattitaitoa edistävät harjoittelut järjestetään pääsääntöisesti Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella.

– SataDiag tarjoaa hyviä harjoittelupaikkoja, ja saamme näin henkilöstöömme uusia huippuammattilaisia. Opiskelijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä SataDiagissa suoritettuihin harjoitteluihin, palaute harjoittelujaksoista on Suomen parhaimmistoa. Harjoitteluja suoritetaan osittain myös muissa sairaanhoitopiireissä, Lohikoski kertoo.

Koulutuksen infotilaisuus pidetään 30.8.2022 kello 16.30–17.30 SAMKin tiloissa. Infotilaisuuteen voi osallistua myös verkkoyhteyden välityksellä. Tarkemmat tiedot tilaisuudesta päivitetään koulutuksen verkkosivuille.

Lue koko uutinen Tampereen yliopiston sivuilta