Satakunnan sairaanhoitopiiri palkittiin selväsanaisena

Kuva: Tunnustus luovutettiin sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston kokouksen aluksi 15.6.2015. Kunniakirjan luovuttivat Selkokeskuksen kehittämispäällikkö Leealaura Leskelä ja Selkokeskuksen neuvottelukunnan puheenjohtaja, maakuntajohtaja Pertti Rajala. Kunniakirjan vastaanottivat yhtymävaltuuston puheenjohtaja Antti Vuolanne, selkokielihankkeen projektisuunnittelija Riikka Törnroos sekä lääkintöneuvos Olli Wanne.

Selkokeskuksen neuvottelukunta on myöntänyt Vuoden selväsanainen -palkinnon Satakunnan sairaanhoitopiirille. Vuoden selväsanainen -palkinto myönnetään joka toinen vuosi henkilölle tai taholle, joka on toiminnallaan edistänyt selkokielistä tiedottamista ja kielellistä tukea tarvitsevien ihmisten tiedonsaamisen mahdollisuuksia. Tunnustus on aikaisemmin myönnetty mm. oikeusministeriön vaalitiedotukselle ja YLE:n selkouutisille.

Palkintoperustelujen mukaan sairaanhoitopiirin potilaaksi on kenen tahansa helppo tulla, kun tietoa on saatavilla yleiskieltä helpommalla selkokielellä. Palkintoperusteissa todetaan myös, että Satakunnan sairaanhoitopiirin toiminta selkokielisen tiedottamisen edistämiseksi on erityisen ansiokasta ja uraauurtavaa. Selkokieliset potilasohjeet ja verkkosivut ovat kunnianhimoisesti ja asiantuntevasti toteutettu hanke, jota voi esitellä malliesimerkkinä muille sairaanhoitopiireille.

Satakunnan sairaanhoitopiiri on useiden vuosien ajan tuottanut selkokielellä potilaille jaettavia potilasohjeita sekä julkaissut yleisölle tarkoitetut verkkosivustonsa selkokielellä.

– Sairaanhoitopiiri on osoittanut valtavasti voimavaroja selkokieliseen tiedotukseen. Tuloksena on ollut tekstimäärältään laajin selkomateriaali, minkä varmaan mikään julkinen toimija on koskaan tuottanut, sanoo Selkokeskuksen kehittämispäällikkö Leealaura Leskelä.

- Sairaanhoitopiin asiakkaat ja potilaat ovat kiitelleet selkokielisiä potilasohjeita ja verkkosivuja, kertoo projektisuunnittelija Riikka Törnroos.

Selkokieli on suomen kielen muoto, joka on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä ymmärrettävämmäksi ja luettavammaksi. Lisää selkokielestä voit lukea verkkosivuiltamme  http://www.satshp.fi/potilaille/Sivut/selkokieli.aspx