Satakunnassa todettu yksi uusi COVID-tapaus

Tiedote 8.7.2020 kello 13.00

Satakunnan alueella 7.7.2020 otetuissa näytteissä todettiin yksi uusi COVID-infektio. Tauti on saatu Satakunnan alueelta, mutta sen tarkempi lähde ei ole selvinnyt. Porin perusturvan tartuntatautihenkilöstö on kartoittanut altistuneet yhdessä sairaanhoitopiirin infektioyksikön kanssa. Altistuneet asetetaan karanteeniin. Sairastunut on hyväkuntoinen ja kotieristyksessä.

Satakunnan alueella on nyt todettu yhteensä 61 COVID-tapausta. Tällä hetkellä sairaalahoidossa ei ole yhtään COVID-infektioon sairastunutta. Edellisestä todetusta COVID-tapauksesta ehti kulua 2 viikkoa.

Hengitystieoireisten testaaminen on jatkunut vilkkaana ja näytteitä on otettu Satakunnan julkisen terveydenhuollon pisteissä keskimäärin hieman yli 100 vuorokaudessa. Liikkeellä on myös muita hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia, joiden erottaminen oireiden perusteella lievästä COVID-infektiosta on vaikeaa tai mahdotonta. Onkin tärkeää, että hengitystieinfektioon sairastuvat hakeutuvat herkästi testiin jo oireiden alkuvaiheessa, jotta mahdolliset COVID-tartunnat löydetään muiden infektioiden joukosta ja jatkotartunnat saadaan estettyä. Testiin hakeutumisen aiheellisuutta voi arvioida myös Omaolo.fi –palvelun kautta.