Satasairaala aloitti koronarokotusten antamisen

Tiedote 4.1.2021 kello 13.00

Satakunnan koronarokotukset ovat alkaneet. Noudatamme rokotusjärjestyksessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta ja valtioneuvoston rokotusasetusta. Ensimmäisinä koronarokotuksen saavat koronapotilaiden hoitoon ja tutkimuksiin osallistuva henkilökunta.

Satasairaalan tehohoito- ja koronapotilaita hoitavien ammattilaisten rokottaminen käynnistyi  tänä aamuna. Maanantain aikana ensimmäisen rokotuksen saa  noin 150 henkilöä. Koronaepidemian kannalta kriittisin sairaalahenkilökunta pyritään rokottamaan jo tämän viikon aikana. Rokotukset sujuvat jouheasti ajanvarauksella. Toinen annos rokotetta annetaan kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä pistoksesta.  Myöhemmin rokotukset tulevat laajentumaan koko henkilökuntaan kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti.

Satakuntalaisten rokottamisesta huolehtivat kunnat tai perusterveydenhuollon kuntayhtymät. Rokottaminen alkaa kunnissa todennäköisesti ensi viikon aikana koronapotilaita hoitavasta terveydenhuollon henkilökunnasta. Ikääntyneiden ympärivuorokautista hoitoa järjestävien yksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset pyritään  kunnissa aloittamaan mahdollisimman pian tammikuun aikana. Rokotukset laajenevat kansallisen ohjeistuksen mukaisesti  iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin sitä mukaa, kun rokotteita saadaan Satakuntaan. Kunnat tiedottavat alueensa asukkaille rokotusaikatauluista tarkemmin.

Rokotteen säilytys ja kuljettaminen vaativat katkeamattoman kylmäketjun. Rokote säilytetään -70 asteisena. Jääkaappilämpötilassa rokote säilyy viisi vuorokautta ja ruiskussa kuusi tuntia. Valmisteyhteenvedon mukaan yhdestä rokotepullosta saadaan laimentamalla viisi annosta, mutta THL:n uusien ohjeiden mukaisesti  annoksia voidaan ottaa kuusi, mikäli voidaan varmistaa, että kaikki rokotettavat saavat täyden annoksen.

Tiedotamme epidemiologisesta tilanteesta huomenna.