Satasairaala osallistuu Mobiiliapuri-sovelluksellaan digitaalisten palveluiden kehittämiskilpailuun

Satasairaala on ottanut potilaan ja ammattilaisen väliseen yhteiskäyttöön hyvin toimivan digitaalisen apurin. Satasairaala Mobiiliapuri on uusi hoidonohjausjärjestelmä, joka avulla tuemme asiakkaan hoitoa. Mobiiliapuri-sovellus koostuu nimensä mukaisesti asiakkaan lataamasta mobiilisovelluksesta ja hoitoyksikössä käytettävästä järjestelmästä. Mobiiliapurin avulla asiakkaamme ja ammattilaisemme pitävät vaivattomasti yhteyttä asiakkaan koko hoidon ajan. Asiakas voi Mobiiliapurin avulla esimerkiksi täyttää esitietolomakkeen ja palata hoitoaan koskeviin tietoihin ja ohjeisiin oman aikataulunsa mukaisesti.

Mobiiliapuri on tällä hetkellä käytössä muun muassa päiväkirurgian yksikössä, kirurgian poliklinikalla, korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla sekä lastenkirurgialla.

Mobiiliapuri-sovelluksen käyttöönotolla olemme edistäneet koko Satakunnan valmiutta kehittää ja hyödyntää digitaalisia hoitopalveluita ja -käytäntöjä. Olemme huomioineet digitaalisen yhdenvertaisuuden myös selkokielellä.

Digi- ja väestötietovirasto järjestää joka vuosi Suunnannäyttäjät-kilpailun, jossa etsitään uusia tapoja kehittää julkisia palveluita. Vuoden 2020 kilpailun teemana on Yhdenvertaisuus digitaalisissa palveluissa. Kilpailussa etsitään digitaalisia palveluita, joissa toteutuu yhdenvertaisuus. Kilpailuun voi osallistua myös digitaalisten palvelujen yhdenvertaisuutta edistävällä tai tukevalla toimintamallilla, hankkeella tai kokeilulla.

Tutustu kilpailuun ja äänestä Satasairaalan Mobiiliapuria kisan kärkeen tästä linkistä.