Teho-osaston henkilökunnassa COVID-19 altistuminen, kaksitoista työntekijää karanteeniin

Tiedote 16.1. kello 18.56

Yhdellä teho-osaston työntekijällä on tänään todettu COVID-infektio. Tartunnan lähde on selvillä.

Potilaita ei tilanteessa ole altistunut. Henkilö on käyttänyt suojaimia asianmukaisesti eikä hän ole ollut potilaskontaktissa, jossa tartuntaa olisi voinut syntyä.

Henkilökunta käyttää teho-osastolla samoin kuin muillakin Satasairaalan osastoilla maskia kaikissa potilas- ja henkilökuntakontakteissa lukuun ottamatta kahvi- ja ruokahetkiä, joilla tulee noudattaa turvavälejä.  Tartunnanjäljityksessä on kuitenkin käynyt ilmi, että kahdessa eri työvuorossa kahvi- ja ruokailutilanteissa tartunnalle on mahdollisesti altistunut yhteensä 12 henkilökunnan jäsentä. Heidät on nyt asetettu karanteeniin. Karanteeni kestää 10 vuorokautta altistuksesta lukien.

Teho-osastolla on tällä hetkellä rauhallista ja vähän potilaita. Yhtään koronapotilasta ei ole hoidossa. Esimiehet ovat huolehtineet, että työvuoroissa on riittävästi henkilökuntaa ja teho-osaston toiminta pystytään häiriöttä turvaamaan.

Taukotilojen ohjeistusta on nyt entisestään tiukennettu ja samalla muistutetaan, että kaikilla työpaikoilla on tärkeää muistaa varotoimet edelleen. Vaikka koronatartunnat ovat Satakunnassa viime aikoina olleet harvinaisia, tilanne voi nopeasti muuttua ja koronatartunta yllättää.

Suurin osa altistuneesta teho-osaston henkilökunnasta oli ehtinyt saada ensimmäisen rokotuksen noin viikkoa ennen altistumistaan. Tämä on hyvä asia ja voi hieman vähentää sairastumisen riskiä, mutta todennäköisesti merkittävää suojaa ei ole vielä ehtinyt kehittyä. Mikäli he eivät sairastu, he saavat toisen rokoteannoksen suunnitellusti karanteenin päätyttyä.