Viidellä uudella aikuisella on todettu koronavirustartunta Satakunnassa eilen otetuista näytteistä

Tiedote 12.3.2020 kello 19.00

Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella on todettu viidellä hyväkuntoisella aikuisella uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 infektio.

Näytteet otettiin Satasairaalassa Porissa varotoimia noudattaen eilen yhteensä kahdeltatoista epidemia-alueelta palanneelta matkailijalta. Viisi näytteistä oli positiivisia, tulokset valmistuivat muutama tunti sitten. Kaikki potilaat ovat työikäisiä ja hyväkuntoisia ja heitä hoidetaan kotona eristyksessä.

Yksi potilaista kuuluu eilen positiiviseksi todetun Itävallassa sairastuneen matkaseurueeseen. Neljä on sairastunut Pohjois-Italian matkan jälkeen.  Kolme heistä kuului samaan matkaseurueeseen. Tähän seurueeseen kuuluivat heidän  lisäkseen kolme muutakin henkilöä, jotka ovat kaikki oireisia.  He ovat tahoillaan käyneet jo näytteissä. Heitä pidetään tällä hetkellä todennäköisinä tapauksina, mutta heitä ei ole laskettu varmistettuihin tapauksiin. Yksi heistä on tamperelainen.

Uusia lähikontakteja on em. matkaseurueen lisäksi todettu kuusi. Kaikille on välitetty tieto tuloksesta ja heidät on määrätty kotikaranteeniin. Lentomatkoista ilmoitetaan THL:ään.

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivulle: